Agjencia Zhurnal.mk

Zaev: Nëse përkrahja financiare nuk arrinë tek punëtorët, kompanitë do të ndiqen penalisht

Shkup, 28 shtator – Nëse mbështetja financiare nuk arrin te punëtorët, kompanitë do të marrin kallëzime penale, tha Kryeministri i Republikës së Maqedonisë Veriore Zoran Zaev në një intervistë për Kanal 5.

“Unë nxis që të metat e periudhës së mëparshme të mos përsëriten dhe që punëdhënësit të respektojnë masat dhe qëllimin që duam të arrijmë.” “Përveç kësaj, ne po stimulojmë kthimin e punëtorëve të larguar nga puna dhe nëse një kompani e bën atë, ajo do të fitojë të drejtën të aplikojë për këtë masë dhe unë i bëj thirrje që ta bëjnë atë,” tha Kryeministri Zaev.

Ai shpjegoi mekanizmin e zvogëlimit të shumës së mbështetjes financiare për pagat në ekonomi, varësisht nga sasia e humbjeve operative nga pasojat e Covid-19, si një risi në paketën e katërt të masave që do të përfshijë 83,000 punonjës, për 250,000 paga në tre muaj për të cilat janë parashikuar 70 milion euro.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...