Zaev për çmimin e energjisë elektrike: Qytetarët të mos shqetësohen

Shkup, 5 shtator – Kryeministri Zoran Zaev sot deklaroi se amvisëritë nuk duhet të shqetësohen për rritjen e çmimit të energjisë elektrike. Zaev tha se masat e ndërmarra nga Qeveria do të sigurojnë çmime të qëndrueshme.

“Çmimi i bursës në periudhën e fundit është nga 170 deri 220 euro për megavat. Ndërsa ne e japim çmimin për amvisëritë për 36 euro për megavat. Kjo është 4-5 herë çmim më i lirë. Qytetarët nuk duhet të shqetësohen sepse çmimi është caktuar nga Qeveria, prej 36 eurove. Diferencën drejt EMV-së e paguajmë ne, ndërsa TVSH e kemi ulur nga 18 në 5 për qind. Janë marrë gjitha masat për çmime stabile drejt amvisërive”, deklaroi Zaev.

Kreu i ekzekutivit tha se me aktivizimin e bllokut të tretë të TEC Manastir, dhe sipas prodhimit të energjisë elektrike, do të shqyrtohet ndihma shtetërore edhe për kompanitë.

“Këto ditë do të publikohen procedurat e tenderimit. Presim të furnizohemi me sasi shtesë të qymyrit që do të jenë të mjaftueshme për të nisur me punë blloku i tretë i TEC-Manastir dhe të vazhdon me punë Osllomej”, deklaroi Zaev.

Related posts

Ambasadori slloven: Jemi të motivuar ta zgjidhim kontestin në mes Shkupit dhe Sofjes

D V

Pavllova nga BEI: Masat e qeverisë ndihmuan në zbutjen e krizës, nevojitet mbështetje e mëtejshme

R Zh

Veljanovski: Më 27 prill isha i përkushtuar në përfundimin e mbledhjes konstituive

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More