Zaev pret zgjidhje të kontestit nëse formohet qeveri në Bullgari

Shkup, 3 shtator – Kryeministri Zoran Zaev thotë se të gjitha informacionet tregojnë se Bullgaria, së bashku me zgjedhjet presidenciale, do të ketë edhe zgjedhje të reja të treta parlamentare në nëntor dhe shpreson që pas përfundimit do të formohet qeveri e re bullgare, me të cilën mund të bisedohet për të gjetur një zgjidhje dhe për të zhbllokuar procesin e fillimit të negociatave të Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

 

“Duke pasur parasysh këtë, unë pres që në fund të nëntorit, gjatë gjithë dhjetorit, ne mund t’i finalizojmë të gjitha çështjet sepse i kemi adresuar të gjitha. Siç thashë, përmes udhërrëfyesit ne I kemi adresuar të gjitha që nënkupton garanci përmes afateve dhe institucioneve kompetente për të rritur efikasitetin e zbatimit të Marrëveshjes për Miqësinë, Fqinjësinë e Mirë dhe Bashkëpunimin me Bullgarinë. Në të njëjtën kohë, ne jemi gati dhe unë i bëj thirrje publike edhe Bullgarisë për të nominuar dy notat diplomatike dhe nota e parë që Maqedonia e Veriut është e njëjtë me Republikën e Maqedonisë së Veriut, i referohet tërësisë sovrane territoriale të Republikës së Maqedonisë së Veriut, që ne nuk kemi pretendime territoriale ndaj asnjë prej vendeve fqinje, përfshirë Bullgarinë, etj. Dhe t’i dërgojmë ato kudo që është e nevojshme, përfshirë BE -në, Bullgarinë, fqinjët, KB -në, nuk ka problem me këtë çështje”, tha Zaev në përgjigje të pyetjes të gazetarit pas shënimit për rindërtimin e Bit-pazarit.

E dyta është çështja e notës diplomatike për mosndërhyrjen në punët e brendshme, përfshirë të drejtat e pakicave.

“Siç thashë me Evropën moderne, ne konsiderohemi të njëjtë, Bullgaria është anëtare e BE -së, këto vendosen para gjykatës në Strasburg dhe nuk ka asgjë që ne të ndërhyjmë ose që ata të ndërhyjnë me ne për çështje të tilla ose të ngjashme. Qëllimi ynë është të kujdesemi këtu siç kujdesemi për të gjitha bashkësitë etnike, për të gjitha pakicat që kemi në vend, përfshirë pakicën bullgare dhe ne definitivisht po e bëjmë këtë dhe shumë gjëra janë përmirësuar në këtë drejtim,” tha kryeministri Zaev.

Ai shprehu besimin se kur jeta do të normalizohet dhe problemet me pandeminë do të tejkalohen, investimet kapitale në infrastrukturë mund të intensifikohen.

E gjithë kjo, theksoi kryeministri Zaev, krijon vërtet një mjedis më pozitiv, veçanërisht në vendin tonë, por edhe në Bullgari, në mënyrë që të mund të vazhdojmë rrugën tonë drejt Bashkimit Evropian.

Related posts

KSHZ: Deri tani vetëm 15 kandidatë të pavarur kanë arritur të mbledhin nënshkrime

Z H

Para zgjedhjeve, kryetarët e komunave ndajnë mijëra leje për ndërtim

Redaksia

Katër futbollistë arrestohen për përplasje fizike

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com