Zaev: Qytetarëve u ofrojmë gamë të gjerë të kandidatëve që të zgjedhin më të mirin

Shkup, 26 gusht – Qëndrojmë qartë në mesazhin për pjesëmarrje të përbashkët dhe mbështetje reciproke në këto zgjedhje lokale. Zgjedhjet lokale janë zgjedhje e personit dhe prandaj qytetarëve u japim game të gjerë të përzgjedhjes së kandidatëve për kryetarë dhe këshilltar komunash, paralajmëroi sot kryeministri Zoran Zaev.

 

“Është i qartë bashkimi i koalicionit në niveli qendror i cili transformohet në koalicion në nivel lokal i cili me specifikat e tij në zgjedhjet lokale ku zgjidhet person paraqet kthesë demokratike të kësaj garniture qeveritare.

Është e logjikshme gjithkund ku mund të mbështesim njëri -tjetrin në raundin e parë, partnerët e koalicionit duhet të mbështeten dhe ne po mbështetemi. Aty ku nuk mundet, ne do të mbështesim njëri -tjetrin në raundin e dytë. Prandaj, është e qartë se si do të performojmë kudo në vendin tone”, tha Zaev në përgjigje të pyetjes gjatë shënimit të sotëm të fillimit të ndërtimit të urës “Lublanska” në Shkup.

Edhe pse BESA është partner më i vogël se LSDM-ja dhe BDI-ja, theksoi, i japim shans pothuajse gjithkund të marrë pjesë.

“Në këttë mënyrë, qytetarët kanë opsion gjithkund t’i zgjedhin kandidatët më të mirë dhe kush nga partnered tanë të koalicionit, duke i përfshirë LSDM-në, BDI-në, BESA-n, PDSH-në dhe parti të tjera më pak të shumta, do të marrin mbështetje nga qytetarët e kandidatit të tyre, të gjithë ne mbështesin atë në raundin e dytë, në krahasim me kandidatin e opozitës”, saktëson Zaev.

Për të, numri i madh i listave të pavarura në zgjedhjet lokale tregon se ka demokraci. Ai beson se disa nga ato lista nuk do të kenë përfaqësues në qeverisjen vendore, dhe disa pas disa.

“Megjithatë, janë shumë të rëndësishme sepse mund të jenë përmbledhje e ekspertëve të qytetarëve të rëndësishëm të qytetarëve në katër vitet e ardhshme. Kjo është bukuria e demokracisë dhe lirisë që ajo sjell. Ne nuk nënvlerësojmë asnjë listë. Të gjithë janë të rëndësishëm. LSDM që nga viti 2013 është kompakt, por ka njerëz që kanë vendosur të veprojnë në mënyrë të pavarur dhe ne nuk i nënvlerësojmë ata dhe besojmë se do të bëhen një cilësi e re në jetën e përgjithshme në komuna dhe në vend”, tha Zaev.

Theksoi se ka kohë të mjaftueshme deri më 11 shtator, kur skadon afati për dorëzimin e listave, për të bërë zgjedhjen e duhur të kandidatëve të LSDM -së për zgjedhjet lokale.

“I bëjmë analizat e detajuara dhe nuk mund të them kush ku mbetet derisa nuk e sjellim vendimin. Të gjithë i kam përzemër dhe e respektoj punën që është bërë, pyetja është nëse është punuar mjaftueshëm ose jo që të sillet vendimi përfundimtar. Këtë në mënyrë shumë të saktë dhe të dukshme e tregojnë qytetarët përmes sondazheve. Premtuam se do ta ofrojmë më të mirën dhe mundohemi t’i ofrojmë më të mirat”, potencoi Zaev.

Related posts

Treni Evropian arriti në Shkup

Redaksia

Nga dita e nesërme qytetarët e Maqedonisë do të mund t’i marrin letrnjoftimet

D V

Pavleski: Kompanitë vendore të marrin pjesë në garën për “Go Global”, aplikimi është pa pagesë

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com