Agjencia Zhurnal.mk
Opinion

Zaevi është i detyruar të pranojë egzistencën e qytetarëve bullgar në Maqedoninë Veriore

Zhurnal Ads

Sulejman Mehazi

Se diçka s’është në rregull politikisht RMV-ja me Bullgarinë shihet e vërehet dioptrisht qartë, çuditemi sesi është e mundur që në këtë shtet multietnikë të RMV përveç maqedonasve, shqiptarëve, vllehëve, turqëve, serbëve, romëve të mos egzistojnë edhe qytetarët bullgarë? Sinqerisht e pa ekuivoke shihet hilja politike e maqedonosve ndaj bullgarëve, s’është e rastësishme rebelimi diplomatik i Bullgarisë ndaj RMV-së. Derisa të gjitha grupet nacionale në këtë shtet ju lejohet që të formojnë partitë e tyre nacionale për afirmimin e të drejtat e tyre përveç bullgarëve jo.

Problemi me Bullgarinë patjetër të zgjidhet me anë të kompromiseve dy palëshe shtetërore. Kompromisi më i mirë, më i logjikshëm e më i dobishëm maqedone-bullgare do t’ishte nëse qeveria e Zaevit do pranonte egzistencën e qytetarëve bullgar në Maqedoninë Veriore, po dhe t’u lejohet formimi i partive politike bullgare për të konkuruar në pushtetin e RMV-së. Për ndryshe asnjëherë Bullgaria nuk do lejonte që pakica maqedonase të njihet në bullgari nga maqedonasit, kurse pakica bullgare mos të njihet e të mos pranohet nga qeveria maqedonase e Zaevit.

Pra, kompromisi më i mirë e në dobi të maqedonsve do të ishte, që, qeveria e Zaevit me anë të partive politike bullgare t’i pranontr qytetarët bullgar në RMV.

Zhurnal Ads
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

“Drejtoromania” partiake si pengesë e reformave në Administratë

admin

Ummaja islame, Amfilohije dhe mbrojtja e shtetit prej religjionit

B M

Gruaja shqiptare

admin

Lidhëset elektorale të Ramës dhe këpucët e palidhura ende të opozitës

B M

Rikthimi i moralit në politikë

E.E.

Flirti me terrorizmin

E.E.
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...