Agjencia Zhurnal.mk

Zaha Hadid, qytet “smart” pranë Moskës

Zyrtarët e një prej studiove të arkitekturës më të famshme në botë, “Zaha Hadid”, njoftuan se do të angazhohen me një projekt shumë të madh në kryeqytetin rus.

Bëhet fjalë për një qytet “Smart” që do ngrihet pranë Moskës e që pritet të ketë rreth 65 mijë banorë.

Studioja “Zaha Hadid” do të projektojë gjithçka, që nga banesat, shkollat, klinikat, dyqanet, sistemet e transportit dhe hapësirat publike.

Projekti do të bëhet për të rregulluar rritjen e shpejtë të Moskës, popullsia e së cilës është shtuar me 30% në 20 vitet e fundit.

Qyteza e re do të lidhet me qendrën e Moskës nëpërmjet një metroje, ndërkohë që e gjithë infrastruktura do të përqendrohet tek instalimi i teknologjisë më moderne.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

L E

Lajmet e fundit

Loading...