Kosovë

Zemaj: Sot ka rënie të rasteve me COVID-19, po nuk duhet të lirohemi

Zhurnal Ads

Pavarësisht se të martën nuk u regjistrua asnjë i vdekur si pasojë e Coronavirusit dhe në të njëjtën kohë numri i rasteve pozitive me COVID-19 ka filluar të bie – ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka kërkuar nga qytetarët që të mos lirohen.

Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj theksoi se primare është ruajtja e shëndetit dhe jetës së njerëzve. Ndërkohë bëri të ditur se vendi po shkon drejtë një përmirësimi cilësor sa i përket Coronavirusit.

“Jemi në vlerësim të situatës epidemiologjike. Ju lutem të na mirëkuptoni edhe ju dhe të gjithë të tjerët. Numri i rënies së rasteve sot mund të themi kushtimisht se numrin më të lartë të rënies së rasteve. Po shkojmë drejt një përmirësimi cilësor. Por kjo nuk duhet të na jep komoditetin të lirohemi dhe kalojmë në nivel tjetër… pavarësisht presionit apo interesave që janë edhe të domosdoshme t’i quajmë të afaristëve, gastronomisë dhe sportistëve e të gjithë të tjerëve. Për mua dhe MSH e rëndësishme është ruajtja e shëndetin dhe jetës së njerëzve”, tha ai.

Krahas kësaj, Zemaj gjatë monitorimit që i bëri të mërkurën procesit të intervistimit të kandidatëve për specializime tha se laboratorët privat që kryejnë teste serologjike dhe RT-PCR raportojnë në mënyrë të rregullt për rastet ditore.

“Ka raporte zyrtare që dërgojnë laboratorët privat, në aspektin shkencor dhe të statistikave mendoj që aty duhet ë merrni informacionet, ose zyrën tonë për komunikim. Çka është me rendësi është se janë duke raportuar në mënyrë të rregullt për numrin sasinë dhe gjitha ato. E po ashtu janë institucione tjera që janë brenda ministrisë dhe të jashtme që kanë detyrë dhe obligim ti monitorojnë të zbatojnë ligjet në fuqi”, tha ai.

Postime të ngjashme

Operacion i madh policor në Karaçevë, rrënohen 12 objekte të kazinove ilegale

admin

Prokuroria e Specializuar do t’i ftojë mbi 15 dëshmitarë në gjyqin ndaj Salih Mustafës

admin

Kosova paralajmëron masa të reja kundër pandemisë

T E
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...