Agjencia Zhurnal.mk
Bota

Zgjedhjet lokale në BeH, ja rezultatet e para

Sot në Bosnjë dhe Hercegovinë janë mbajtur zgjedhjet lokale dhe në to kanë garuar një numër i madh i partive por edhe kandidat të pavarur.

Zhurnal.mk në vazhdim ju sjellë një pjesë të rezultateve të numëruara deri më tani nga Komisioni shtetërorë zgjedhor në BeH nëpër kantone dhe komuna.

Në kantonin e Bosnjës së mesme, rezultatet janë si në vijim:

Kreshevë – Renato Pejak 1 614, Mato Barišić 230, Dario Marić 111, Tadija Tolić 97
Kiseljak – Mladen Mišurić-Ramljak 4 890, Mirnes Nuhić 1 940
Fojnicë – Sabahudin Klisura 1 780, Đenan Hodžić 775, Dalibor Matić 700
Busovač – Asim Mekić 4 546, Stipo Krišto 3 284
Vitez – Boris Marjanović 5 478, Advan Akeljić 5 177
Travnik i ri – Stjepan Dujo 4 433, Abdulaziz Rizvić 3 704, Samir Palić 2 612
Vakuf i epërm Uskoplje – Sead Čaušević 3 664, Dražen Matišić 2 803, Besim Ohran 2 153
Bugojnë – Hasan Ajkunić 4 985, Asmir Karadža 4 642, Nijaz Helez 2 138
Travnik – Mirsad Peco 8 220, Goran Pejaković 5 412
Vakuf i poshtëm– Huso Sušić 2 342, Senad Selimović 1 726, Rusmira Bašić 1 523

Një garë shumë të ngushtë po bëhet për kreun e Gorazhdës mes Ernest Imamović me 2 755 vota, Muhamed Ramović me 2 547 dhe Mirsad Žuga 2 474 vota.

Në kantonin e Zenicës, rezultatet janë si në vijim:

Zenicë – Fuad Kasumović 29 142, Nezir Pivić 9 994,
Brezë – Vedad Jusić 2 649, Halil Tuzlić 1 508
Visoko – Mirza Ganić 9 689, Amra Babić 7 390, Dario Pekić 1 374
Vareš – Zdravko Marošević 1 451, Enida Imamagić 1 390, Fahrudin Brkić 927
Zavidovići – Hašim Mujanović 7 189, Damir Memić 3 072, Nagib Mujkić 2 316
Žepče – Mirsad Čizmić 3 986, Mato Zovko 1 684
Maglaj – Mirsad Mahmutagić 4 989, Mirsad Hasanić 3 102
Doboj jug – Mirnes Tukić 1 263, Maid Škiljo 771

Në kantonin e Sarajevës, rezultatet janë si në vijim:

Trnovo – Ibro Berilo 1.769, Adnan Tatarević 362
Ilidža – Nermin Muzur 13 841, Fikret Prevljak 6 637, Edin Bunda 1 060, Muhamed Kubat 131, Tahir Pervan 155
Novo Sarajevo – Hasan Tanović 18.108, Nedžad Koldžo 6.354, Sanel Šarić 620, Adna Pandžić 327
Stari Grad – Ibrahim Hadžibajrić 5.072, Jusuf Pušina 2.381, Nejira Sarajlić 787, Ahmed Handžić 331
Centar – Srđan Mandić 7.992, Nedžad Ajnadžić 2.938, Muhamed Fazlagić 504, Sejfudin Tokić 364
Vogošća – Edin Smajić 5.961, Dženan Brkanić 4.303, Rifet Dervišević 851
Novi Grad – Semir Efendić 16 234, Adnan Delić 14 764, Sanela Prašović 1 803, Elma Mujadžić 846
Hadžići – Hamdo Ejubović 6 124, Enes Kazić 4 992
Ilijaš – Akif Fazlić 4 839, Amar Dovadžija 4 878

Në kantonin e Tuzlës, rezultatet janë si në vijim:

Tuzla – Jasmin Imamović 5.641, Vahid Jusufović 3.407
Gradačac – Edis Dervišagić 5.827, Husein Topčagić 4.111, Mustafa Šakić 2.428
Doboj lindje – Kemal Bratić 2.905, Amir Mujić 2.768
Gračanica – Nusret Helić 5.763, Davud Zahirović 2.875, Mirsad Čamdžić 2.433
Srebrenik – Nihad Omerović 7.091, Ibrahim Zukić 4.164
Živinice – Samir Kamenjaković 6.689, Amila Hodžić 1.680
Kalesija – Zijad Kulanić 5.006, Sead Džafić 4.586, Muhamed Osmanović 2.354
Sapna – Zudin Mahmutović 1.615, Jusuf Gušić 823
Kladanj – Jusuf Čavkunović 2.091, Nedžad Hodžić 1.600, Bahrija Jusupović 1.434, Fuad Imamović 1.087.

Bihać kanë votuar më shumë se 20 mijë votues dhe Šuhretu Fazlić ka fituar 5.240 vota, Samir Muminović ka fituar 2.329 vota dhe Emdžad Galijašević 2.292 vota.

Në Kladushë të Madhe, Fikret Abdić ka fituar 2.234 vota derisa Jasmina Hušić ka vituar 2.216 vota.

Nermin Ogrešević në Cazin ka fituar 7.831 vota para Mirsad Aličajić me 3.321 vota.

Mersudin Nanić shkon para në Bužim me 3.936 vota dhe Nedžad Kudelić ka 2.953 vota. Faris Hasanbegović në Ključ shkon me 3.291 vota derisa Nijaz Kadirić ka 2.455 vota.

Postime të ngjashme

COVAX dhe NOVAVAX arrijnë marrëveshje për 350 milion vaksina Anti-Kovid

N E

Konstantin Kosachev diplomati rus që inicoi Gjykatën Speciale, në listën e sanksioneve të SHBA-së

N E

Të paktën 25 persona janë vrarë gjatë një shkëmbimi zjarri në Brazil

N E

Antony Blinken: SHBA do të pergjigjet ashpër nëse Rusia sillet në mënyrë të papërgjegjshme

N E

Në Gjermani me AstraZeneka do të vaksinohen edhe personat nga 12 deri në 15 vjeç

N E

India me rekord botëror për numrin e të infektuarve me Kovid-19 në 24 orët e fundit

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...