Ekonomi

Zona e euros dhe rritja e PBB-së në tremujorin e tretë

Zhurnal Ads

Sipas Eurostat, PBB-ja e zonës euro u rrit me 12.7 përqind në tremujorin e tretë, shumë më e lartë se e parashikuar 9.4 përqind, pasi të dhënat u lëshuan për Francën, Spanjën, Gjermaninë dhe Italinë, të cilat gjithashtu tregojnë rritje më të lartë se sa pritej.

Kjo është rritja më e madhe në historinë e unionit monetar që nga recesioni më i keq për shkak të vendosjes së masave kufizuese kundër përhapjes së virusit koronar.

Ekonomia e zonës euro u tkurr 11.8 përqind midis prillit dhe qershorit dhe 3.7 përqind në tremujorin e parë, nga janari në mars kur pandemia goditi Evropën.

Në të njëjtën kohë, Bashkimi Evropian regjistroi rritje prej 12.1 përqind në tremujorin e tretë, pasi ra 11.4 përqind në fillim të këtij viti.

Masat e reja të mbylljes të futura nga disa zona të euros dhe vendet e BE sugjerojnë që rritja ekonomike mund të ngadalësohet përsëri.

Postime të ngjashme

Prodhimi industrial në muajin shtator me rënie prej 3.9 përqind

XH,I

Hotelierët në alarm, futen në fazën e kuqe

admin

Është vazhduar afati për zgjedhjen e ofertuesit për projektim dhe ndërtim të stacionit për ujërave fekale

Z H
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...