Agjencia Zhurnal.mk

Zv.ministrja Stamenkovska: Do bëj mbikqyrje mbi gjithë konkurset para zgjedhjeve

Shkup, 4 janar – Zëvendësministrja plotësuese në Ministrinë e Shoqërisë Informative dhe Administratës, Nevenka Stamenkovska Stojkovski njoftoi sot në ditën e parë të punës në Ministri se të gjitha miratimet për hapjen e konkurseve që janë aktuale do të mbikëqyren prej fillimi.

Ajo theksoi se ata janë të vetëdijshëm për procedurat e paligjshme të punësimit dhe qëllimi i saj nuk është të rrezikojë perspektivën europiane të vendit përmes periudhës parazgjedhore dhe blerjes së votuesve përmes partizimit të administratës shtetërore.


Sipas saj, ajo që vërtetë shqetësuese është partizimi dhe dhjetëra konkurse të hapura për qindra vende të reja pune përpara zgjedhjeve.

”Nepotizmi shtrembëron cilësinë e stafit dhe jep mundësi të afërmve dhe miqve para cilësisë. Insistimi im për punën juridike nuk është një pengesë e politikës së punësimit, por më tepër një pikë e nepotizmit, inferioritetit dhe partizimit në institucione. Është gjithashtu postulati i punës sime – lufta kundër nepotizmit, partizimit të administratës dhe është koha që administrata të vijë më në fund me staf cilësor, të cilët janë të trajnuar dhe duhet ta çojnë Maqedoninë përpara në Bashkimin Europian”, tha Stamenkovska Stojkovski në një konferencë për media jashtë ministrisë.


Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, ajo tha se ekipi i saj do të përfshinte gjashtë persona, siç kërkohet me ligj, tre të brendshëm dhe tre të jashtëm.

Ata e sqaruan që sot në Ministri panë kushtet e punës, kanë siguruar zyra, të cilat duhet të plotësohen më tej sipas nevojave të njerëzve. Ajo tha se aktualisht janë të kënaqur me ato që kanë marrë si ambiente dhe kushte pune.

“Asgjë nuk mund të bëhet menjëherë, na duhet të paktën ca kohë për të kontrolluar të gjitha supozimet që kemi për nepotizmin, disa prej të cilave i kam bërë në disa njoftime për shtyp më parë, disa prej të cilave kam folur në debate, por që ajo që ne mund të bëjmë në të ardhmen është të kontrollojmë njerëzit dhe të dimë që para së gjithash ne po zgjedhim cilësi dhe se ata nuk do të jenë përsëri njerëzit e zyrtarëve të tjerë të partisë së LSDM-së, sepse nepotizmi është me të vërtetë diçka që revolton qytetarët, duke mos lënë hapësirë ​​për profesionistët e vërtetë për të vijnë brenda në administratë”, shtoi Stamenkovska Stojkovski.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...