Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Zvicra bën donacion prej dhjetëra makineri për komunat e Pollogut të përballen me vërshimet

Tetovë/Gostivar, 22 dhjetor – Nëntë ekskavatorë me shumë qëllime janë siguruar për pastrimin e lumenjve dhe shtretërve të lumenjve, heqjen e borës në dimër, për të nëntë komunat që i përkasin rajonit të Pollogut.

Donacioni është pjesë e masave për të mbështetur këto komuna në përmirësimin e sistemit të gatishmërisë, paralajmërimit të hershëm dhe mbrojtjes nga përmbytjet dhe katastrofat e tjera duke ndjekur shembullin e praktikave më të mira ndërkombëtare.

– Ne nuk mund të parandalojmë katastrofat, por mund të përgatitemi sa më mirë që të minimizojmë dëmet. Ky mekanizim do të na ndihmojë të sigurojmë shërbime më të mira dhe më efikase për qytetarët tanë, tha Teuta Arifi, Kryetare e Komunës së Tetovës.

Kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari theksoi se si komunë ata njohin potencialin e qasjes moderne në trajtimin e përmbytjeve dhe fatkeqësive të tjera.

“Ky mekanizim është një vazhdim i përpjekjeve tona për të forcuar kapacitetet tona në mbrojtje kundër përmbytjeve dhe fatkeqësive të tjera,” tha Taravari.

Qëllimi i Programit të Përmirësimit të Përmbytjeve të Rajonit të Pollogut të financuar nga Zvicra prej 10 milion dollarësh, i zbatuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim, është të prezantojë një sistem për menaxhimin e integruar të përmbytjeve dhe rreziqeve të tjera (rrëshqitjet e tokës, rrëshqitjet e tokës, përrenj) në përputhje me përvojat moderne të botës.

Për të arritur këtë qëllim, për herë të parë në vend, është krijuar një rrjet prej nëntë komunash që punojnë së bashku në masat dhe aktivitetet për të zvogëluar dëmtimin nga përmbytja, si dhe marrin masa parandaluese për të zvogëluar rreziqet e përmbytjeve.

Postime të ngjashme

“Erdhi koha” – Ahmeti i bën thirrje diasporës të regjistrohen online

Z H

Policia ndalon dasëm me 300 mysafir, padi penale për organizatorët

Z H

Vazhdon gjykimi për lëndën “Titanik”

Bexhet Musliu

Moti sot në Maqedoni të Veriut

Z H

Fillon regjistrimi i mërgimtarëve, diplomatëve, të burgosurve dhe të pastrehëve

Z H

Grupi i deputetëve i vazhdojnë bisedat për ndryshime ose për Rregullore të re të Kuvendit

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...