Receta për Tiramisu: Ëmbëlsirë me maskarpone në stilin italian

nga D. V.

Kur bëhet fjalë për një ëmbëlsirë elegante, të shijshme dhe të thjeshtë për t’u përgatitur, Tiramisu është gjithmonë në krye të listës.

E njohur si një nga simbolet ekuzhinës italiane, kjo ëmbëlsirë kremoze fitoi zemrat e të gjithëve falë shijes së pasur dhe teksturës së butë. Sekreti? Përdorimi i një krem djathi maskarpone – si ai ibrendit italian Ghidetti, i cili siguron një krem perfekt për këtë recetë.

Përbërësit:

– 250 g Mascarpone Ghidetti,

– 3 vezë të freskëta (ndajmë të verdhat nga të bardhat),

– 100 g sheqer,

– 200 g biskota,

– 300 ml kafe esspreso e ftohur,

– 2 lugë gjelle likor kafeje ose amaretto (opsionale),

– Kakao pluhur për spërkatje.

Përgatitja: Kremi i tiramisu-së

– Në një enë rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin derisa të bëhen masë kremoze dhe mengjyrë të çelët.

– Shtojmë krem djathin Mascarpone Ghidetti dhe përziejmë derisa të krijohet një krem i butë dhe homogjen.

– Në një enë tjetër rrahim të bardhat e vezëve derisa të bëhen shkumë e fortë dhe i bashkojmë butësisht me krem mascarpone.

Shtresimi

– Zhysim shpejt biskotat Savoiardi në kafe (kujdes,mos i lini gjatë që të mos zbuten tepër).

– Vendosim një shtresë biskotash në fund të një formë qelqi.

– Sipër shtojmë gjysmën e kremit me mascarpone.

– Vendosim një tjetër shtresë biskotash dhe e mbulojmë me pjesën tjetër të kremit.

Finalizimi

– Sipërfaqen e spërkatim me kakao pluhur.

– E lëmë të ftohet në frigorifer për të paktën 4 orë (më së miri gjatë natës).

Rezultati

Një tiramisu i butë, aromatik dhe i freskët, ku çdo lugë është një përjetim i ëmbëlsisë italiane. Krem djathi Mascarpone Ghidetti siguron kremozitetin dhe shijen origjinale që e kthen këtë recetë në një kryevepër.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More