Agjencia Zhurnal.mk

Desktop Header

Desktop Under Menu 1

Desktop Under Menu 2

Mbahen homazhe për Leze Qenën

Para Teatrit Kombëtar të Kosovës kanë filluar të mbahen homazhe për nder të aktores së mirënjohur, Leze Qena. Aty janë parë qytetarë dhe kolegë të saj të cilët ishin me maska dhe ndetën qirinj dhe vendosën lule, para fotografisë së saj të vendosur jashtë në shkallët e Teatrit Kombëtar. Qena Read more…

Frika moderne në runat e vjetra

Një gur misterioz në Suedi, fsheh mesazhe jo të zakonta. Guri i shekullit të nëntë ka një përshkrim të gjatë runik (shkronjat dhe simbolet që i kanë përdorur popujt gjermanikë para adaptimit të alfabetit latin), kuptimi i vërtetë i të cilit është ende i paqartë. Por, studimet e fundit kanë Read more…

Ansambli Nacional i këngëve e valleve shqipe nga R.M.V dhe Unioni i bashkive shqiptare në rajon sollën edicionin e parë të manifestimit “Takohemi në Tuz”

Me ftesë nga “Unioni i Bashkive shqiptare në rajon” , “ Ansambli Nacional i këngëve e valleve shqipe nga R.M.V”, pati nderin të jetë ansambli i vetëm shtetëror shqiptar i ftuar në edicionin e parë të manifestimit të takimeve të komunave shqiptare. Manifestimi këtë vit u mbajt në Tuz, qendër Read more…

Galeria Kombëtare nënshkroi memorandum për bashkëpunim me Shkollën “Idnina”

Galeria Kombëtare e Republikës së Maqedonisë së Veriut nënshkroi memorandum për bashkëpunim me Shollën Fillore Speciale “Idnina” – Shkup, dedikuar për edukim të grupeve të ndjeshme të moshës shkollore dhe parashlollore. “Galeria Kombëtare e Republikës së Maqedonisë së Veriut ndër vite në mënyrë bujare e shpreh përgjegjësinë e saj shoqërore Read more…

error: Content is protected !!