Salcë verore me domate të freskëta, erëza dhe vaj ulliri

nga D. V.

Shije, ngjyra dhe freski në një kavanoz!

Kur temperaturat rriten, nuk ka asgjë më të mirë se një salcë e lehtë, aromatike dhe plot ngjyra, që i jep shije pjatave tuaja, nga sallatat te buka e thekur, nga perimet e pjekura te mishi i grillit.

Ju prezantojmë një recetë të thjeshtë për salcë verore, që përgatitet për pak minuta dhe mund të ruhet disa ditë në frigorifer.

Përbërësit:

▪ 4-5 domate të pjekura mirë
▪ 1 spec i kuq i freskët
▪ 1/2 qepë e kuqe ose e bardhë, sipas dëshirës
▪ 1 tufë majdanoz i freskët
▪ 6-7 gjethe borziloku të freskët
▪ 1 thelb hudhër
▪ 3-4 lugë vaj ulliri ekstra i virgjër
▪ 1 lugë çaji uthull balsamike ose lëng limoni
▪ kripë dhe piper i zi i sapo bluar, sipas shijes

Përgatitja:

1. Përgatitni perimet: Lani mirë domatet dhe specin. Pritini domatet në kubikë të vegjël, specin në shirita të hollë dhe qepën në kubikë të imët.

2. Përzieni aromat: Në një tas të madh, shtoni domatet, specin, qepën dhe përziejini me kujdes. Grini hudhrën imët dhe shtojeni bashkë me majdanozin dhe borzilokun e grirë trashë.

3. Shtoni shijen: Hidhni vajin e ullirit, uthullën balsamike ose lëngun e limonit, kripën dhe piperin. Përziejeni mirë që të bashkohen të gjitha shijet.

4. Lëreni të pushojë: Mbulojeni tasin me një mbulesë ose kapak dhe lëreni në frigorifer për të paktën 30 minuta. Kjo do t’i japë kohë erëzave dhe perimeve të lëshojnë lëngjet dhe aromat.

Si ta shijoni?

Kjo salcë verore është perfekte mbi:

▪ Bukë të thekur ose bruschetta
▪ Sallata të ftohta me makarona
▪ Mbi mish pule ose peshk të grillit
▪ Si garniturë për perime të pjekura ose patate të reja.

Këshillë: Mund të shtoni edhe disa feta ullinj të zinj ose kapar për një shije mesdhetare edhe më të pasur.

Ruajtja: Salcën mund ta mbani në frigorifer deri në 3 ditë, në kavanoz qelqi të mbyllur mirë.

Provoni ta përgatisni sot dhe ndani me miqtë këtë freski verore

Shijojeni.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More