Salmon me oriz

nga D V

Orizi është një burim vlerash ushqimore dhe fibrash që bashkuar me salmonin krijon një shije unike në pjatë

Mos rrini pa e provuar!

Nevojiten:

– 250 g oriz,
– 500 g fileta salmoni,
– një lugë xhenxhefil të grirë,
– 2 dl krem-ajke,
– një qepë,
– një thelb hudhre,
– 4 lugë majdanoz të grirë,
– 2 lugë vaj,
– kripë,
– piper.

Përgatitja:

Orizin zieni në temperaturë mesatare derisa të zbutet, ndërkaq në tigan fërgoni filetat e salmonit nga disa minuta nga të dy anët, pastaj vendosni në pjatë.

Në të njëjtin tigan fërgoni xhenxhefilin e grirë, qepën dhe hudhrën, qitni kremin e ajkës, kripë, nxeheni derisa të vlojë, ktheni filetat, mbulojeni me kapak dhe zieni edhe dhjetë minuta.

Ju bëftë mirë.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More