Skarë e përsosur: Shishqebape me mish viçi dhe perime

nga D. V.

Marinimi gjatë natës, çelësi për mish të butë dhe perime të shijshme në çdo skarë

Për ta bërë mishin e pjekur në skarë lëngshëm dhe perimet të shijshme, marinojini ato gjatë natës në vaj, uthull, verë, kripë, piper dhe erëza të tjera të preferuara. Thartirat në marinadë e mbajnë mishin të butë, vajrat ruajnë shijen origjinale dhe erëzat e pasurojnë atë më tej

Përbërësit:

▪ 1/2 kg kofshë viçi,
▪ 3 lugë gjelle uthull,
▪ lugë gjelle salcë soje,
▪ 2 kungulleshka,
▪ 1/2 kg domate qershi,
▪ 2 qepë të kuqe,
▪ 1/4 lugë gjelle piper, piper i kuq,
▪ kërpudha
▪ 1/2 filxhan majdanoz,
▪ 1/2 filxhan rigon,
▪ 2 thelpinj hudhër,
▪ 1/4 filxhan vaj ulliri,
▪ 2 lugë gjelle lëng limoni,
▪ 3/4 lugë çaji kripë

Përgatitja:

Marinojeni mishin në një përzierje uthulle, salce soje dhe piperi për 30 minuta. Zhytni shkopinjtë në ujë.

Pritini kungulleshkat, specat dhe perimet e tjera në copa të vogla.

Ngroheni skarën në temperaturë mesatare. Vendosni mishin dhe perimet në shkopinj me radhë.

Piqni shkopinjtë për shtatë deri në tetë minuta nga secila anë.

Përzieni majdanozin, rigonin, hudhrën, uthullën, vajin e ullirit, lëngun e limonit dhe kripën, pastaj hidhni salcën mbi shkopinj.

Ju bëfshin mirë.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More