Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

nga Xh M

Bananet përdoren shpesh për të bërë akullore të shëndetshme, dhe kur shtohet kos, akullorja bëhet edhe më e shijshme dhe më e pasur me lëndë ushqyese. Sigurohuni që të përdorni banane shumë të pjekura dhe, mundësisht, kos në stilin grek, për të bërë akullore të shijshme dhe të shëndetshme ose “kos të ngrirë”.

Ka dy mënyra për ta bërë këtë akullore. Mund të përdorni banane të freskëta dhe t’i përzieni të gjithë përbërësit, pastaj t’i lini në frigorifer për dy orë para se t’i servirni. Në vend të bananeve të freskëta, në këtë recetë mund të përdorni edhe banane të ngrira (të prera në rrathë) dhe ta servirni akulloren menjëherë pasi ta keni përzier.

Nëse shmangni produktet e qumështit, mund të përdorni kos soje ose kokosi si alternativë ndaj kosit të thjeshtë. Mund të përdorni edhe kos me aromë, por këto lloje kosi shpesh përmbajnë sheqerna të shtuar dhe aditivë të ndryshëm.

Përbërësit:
– 3 banane të mëdha të ngrira (të prera në rrathë)
– 60 g kos grek
– 1 lugë çaji ekstrakt vaniljeje
– 2 lugë gjelle mjaltë

Përgatitja:
Vendosni të gjithë përbërësit në një blender dhe bluajini derisa të bëhen të lëmuara, si akullore (dy deri në tre minuta). Nëse bananet janë të vështira për t’u përzier, fikeni blenderin dhe shtypini ato me lugë ose pirun. Shërbejini menjëherë.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More