A e dinit se hudhrat mund të zgjasin deri në gjashtë muaj? Ja ku duhet t’i ruani

nga D. V.

Nëse keni blerë ose keni kultivuar një sasi të madhe hudhre dhe po mendoni se ku t’i ruani që të zgjasin më gjatë – përgjigjja është një kuti e madhe kartoni e veshur me gazetë.

Hudhra është tepër e shëndetshme, por gjithashtu i bën pjatat më të plota dhe më të shijshme, dhe nëse keni kultivuar mjaftueshëm hudhër në kopshtin tuaj këtë vit për të zgjatur gjatë dimrit, tani është koha ta ruani siç duhet. Thelpinjtë e hudhrës së plotë dhe të paqëruar mund të zgjasin deri në gjashtë muaj nëse ruhen siç duhet.

Ruajeni gjithmonë hudhrën në temperaturë ambienti, në një vend të thatë dhe të errët. Shmangni ruajtjen e saj në frigorifer për periudha të gjata kohore, pasi hudhra mund të mbijë shpejt dhe të bëhet e hidhur në një mjedis të ftohtë dhe të lagësht. Përdorini thelpinj hudhre të qëruar brenda një jave nëse e ruani në frigorifer.

Nëse keni blerë ose keni kultivuar një sasi të madhe hudhre, rekomandohet ta ruani në një kuti të madhe kartoni, ta mbuloni me gazetë, ta mbyllni fort dhe ta ruani në një bodrum, garazh ose në një vend tjetër të thatë.

Ruani disa thelpinj dhe vendosini në një kuti vezësh. Kjo do ta mbajë hudhrën të freskët për një kohë të gjatë dhe gjithmonë do të keni një sasi të vogël në dispozicion kur të keni nevojë. Kutia e vezëve lejon qarkullimin e duhur të ajrit, i cili është thelbësor për ta mbajtur hudhrën të freskët dhe për të parandaluar rritjen e mykut.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More