Fileto me perime dhe oriz

nga D. V.

Përbërësit:

(për 4 persona)

600-700 gram fileto të mishit të lopës (çdo mish është i përshtatshëm)

3 qepë të mëdha

2 speca të kuq

1 domate e madhe

1 kungulleshka e madhe

1 lugë gjelle ajvar

1/3 lugë ajvar djegës

2 lugë gjelle majdanoz të grirë

kripë, piper i zi i bluar

1 gotë vaj luledielli rreth

200 gram oriz të gatuar.

Përgatitja:

Ngrohni pak vaj në një tigan të thellë në zjarr të lartë dhe skuqni të gjithë fileton (priteni përgjysmë nëse nuk e futni dot të gjithë copën). Skuqeni mirë nga të gjitha anët, pastaj hiqeni nga tigani dhe mbulojeni për ta mbajtur të ngrohtë. Kini kujdes që të mos digjet mishi, vaji i djegur do të bëhet i hidhur dhe do të prishë shijen. Në të njëjtin tigan me vajin e mbetur, skuqni qepën e prerë në feta dhe specin e prerë në copa ose shirita të vogla në zjarr mesatar. Përziejini shpesh. Pasi perimet të jenë zbutur, shtoni domaten e qëruar dhe të grirë dhe skuqeni për 5 minuta. Pastaj shtoni kungulleshka të grira dhe skuqeni për 5 minuta të tjera, duke e përzier shpesh. Shtoni ajvarin djegës dhe jodjegës, majdanozin e grirë, kripën dhe piperin. Kthejeni mishin në tigan, mbulojeni dhe gatuajeni në zjarr të ngadaltë për rreth 10 minuta. Pastaj shtoni ujë, mbulojeni përsëri dhe vazhdoni të zieni ngadalë për rreth 45 minuta. Hiqeni mishin nga fundi, priteni në medaljone dhe kthejeni në salcë. Mbulojeni dhe lëreni të qëndrojë për 2 minuta.

Shërbejeni me oriz  zier.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More