Çorbë me presh dhe patate: Gjellë e bollshme e hollë dhe e shijshme

nga D V

Çorba e dendur nga preshi mund të përgatitet tri ditë më herët

Përbërësit:

– 2 presh,
– 1 qepë,
– 300-400 g patate,
– kripë,
– piper,
– fletë dafine,
– majdanoz
– lëng nga gjysmë limoni,
– gjysmë luge miell.

Përgatitja:

Ngrohni pak ujin, shtoni preshin e grirë imët, qepën dhe zieni derisa qepa të zbutet.

Shtoni pataten e grirë në kube, kripën, piperin, fletën e dafinës, të gjitha qitni në një 1 litër ujë, zieni 45 – 50 minuta në zjarr mesatar.

Hiqeni nga zjarri, shtoni një lugë miell dhe zieni sërish edhe pesë minuta.

Në fund qitni lëngun e limonit dhe majdanoz.

Ju bëftë mirë

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More