Makarona me salcë pesto të bardhë dhe arra

nga D. V.

Kombinimi i makaronave dhe arrave tingëllon thjesht i shkëlqyer, dhe pikërisht arrat janë një nga përbërësit kryesorë të pestos së bardhë, që përshtatet në mënyrë perfekte me çdo formë makaronash

Rezultati: një pjatë e shijshme, e butë dhe aromatike, ku arrat japin krokantësinë dhe rikota e parmezani sjellin kremozi të jashtëzakonshme.

1. Shtroni arrat në një tepsi dhe futini në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 6–8 minuta. Lërini të ftohen dhe më pas grijini trashë.

2. Në një enë bashkoni arrat, rikotën, lëkurën e grirë të limonit, hudhrën, rigonin dhe parmezanin e grirë. Shtoni vajin e ullirit dhe përziejeni derisa të krijohet një masë e butë dhe kremoze. Në fund, rregullojeni shijen me kripë dhe piper.

3. Zieni makaronat. Nga uji i zierjes ruani një filxhan, pasi do t’ju duhet për të lidhur peston.

4. Makaronat e ziera hidhini në enën me pesto dhe përziejini për rreth 2 minuta, duke shtuar pak nga pak ujin e makaronave, derisa të bëhen kremoze dhe të lidhen mirë me salcën.

Shërbejeni menjëherë, të spërkatura me pak parmezan të freskët dhe copa arrash.

Ju bëftë mirë

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More