Dëshironi t’i surprizoni mysafirët tuaj me diçka origjinale, të shijshme dhe vizualisht tërheqëse? Kjo tortë me burek është zgjedhja e duhur – një kombinim i dy burekëve me një mbushje lëngshme mishi, të kombinuar me një krem kajmaku, djathë krem dhe salcë kosi. Perfekte për raste të veçanta, por edhe për kënaqësi të përditshme.
Përbërësit e nevojshëm për një fuçi (nevojiten dy):
1 pako me brumë për byrek (8 brumëra)
400 gram mish të grirë
2-3 qepë
2 lugë çaji kripë
1.5 lugë çaji piper (më pak nëse nuk ju pëlqen pikant)
5 lugë gjelle vaj
3,5 dl ujë mineral
Përgatitja e mbushjes:
Në një tigan, skuqni mishin e grirë me qepën e grirë imët. Shtoni kripë dhe piper sipas dëshirës. Skuqeni derisa mishi të karamelizohet dhe të ndahet në copa të vogla. Shijojeni dhe shtoni më shumë erëza nëse është e nevojshme.
Lyejeni me vaj një tavë me diametër 24 cm (ose një tavë të rrumbullakët ose një tavë për kek). Vendosni shtresën e parë në mënyrë që teprica të varet mbi skajet. Vendosni një shtresë të dytë sipër dhe disa lugë gjelle nga mbushja e mishit. Hidhni sipër pak përzierje vaji dhe uji mineral.
Pastaj vjen shtresa e tretë, e cila paloset lehtë dhe vendoset brenda formës, pastaj shtohet përsëri mbushja dhe hidhet sipër. Procesi përsëritet deri në shtresën e fundit, e cila shkon sipër. Skajet e dy shtresave të para palosen sipër, si një pako.
Shpojeni burekun me thikë, hidhni lëngun e mbetur sipër dhe piqeni për 35–40 minuta në 200°C. Nëse përdorni një tavë torte me fund të lëvizshëm, sigurohuni që ta vendosni në një tepsi – mund të rrjedhë pak lëng.
Krem për lyerje:
500 g krem
500 g djathë krem
200 g salcë kosi (20% yndyrë)
Përzieni përbërësit derisa të bëhet një masë e lëmuar. Nëse është shumë e trashë, shtoni pak qumësht ose kos. Pasi kekët të jenë ftohur, lyejini pak krem midis tyre, dhe pastaj nga jashtë. Dekorojini sipas dëshirës dhe servirini – shija do t’ju mahnisë!
