Omëletë italiane: Zgjedhje ideale për darkë!

nga D V

Omëleta në mënyrë mediterane do t’i pushtojë shqisat tuaja

Përbërësit e nevojshëm:

– 1 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër;
– tul domate (sasia sipas shijes);
– sheqer i kafenjtë (sa mund të kapet me gishta);
– 4 kokrra vezë;
– jogurt;
– 2 thelpinj hudhre të grirë;
– erëza sipas dëshirës;
– pak majdanoz;
– gjysmë qepe të grirë imët;
– spec të kuq të grirë;
– speca djegës.

Përgatitja:

Nxehni vajin e ullirit ekstra të virgjër në tigan për fërgim.

Përzieni qepën, specin dhe specat djegës. Fërgoni derisa perimet të zbuten. Shtoni tulin e domates dhe sheqerin e kafenjtë, duke i përzier vazhdimisht.

Zieni derisa lëngu të avullojë.

Duke përdorur lugën e drurit, bëni katër vrima në tretjen e përgatitur dhe thyeni vezët në to.

Qitni sipër majdanozin dhe shërbeni nga tigani, bashkë me shtesën e jogurti dhe hudhrës, të dekoruar me speca djegës.

Ju bëftë mirë.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More