Majaja është një kërpudhë njëqelizore që shndërron nishestenë në sheqer dhe fermentimi alkoolik dhe bymimi i brumit është i nevojshëm
Majaja është e nevojshme nëse dëshironi që pastat tuaja të jenë të ajrosura, por sasia e duhur është një mister i përjetshëm për shumë njerëz, me përjashtim të kuzhinierëve të vërtetë.
Zënia e brumit të thartë të përsosur mund të jetë e lehtë nëse e dini raportin e duhur të përbërësve.
Një nga dilemat më të shpeshta në pjekje është se sa maja duhet përdorur në mënyrë që brumi të bymehet bukur dhe të bëhet i butë.
Shumë maja mund të prishë shijen, por shumë pak ngadalëson procesin e bymimit. Kontrolloni sa maja na duhet për një kilogram miell, pavarësisht nëse përdorim maja të freskët apo të thatë, transmeton Telegrafi.
Është akoma më e rëndësishme që përbërësit të jenë në temperaturë dhome, pasi kjo do të ndikojë në rritjen dhe cilësinë e brumit.
Megjithatë, ekziston një rregull kur bëhet fjalë për tharmin, të cilin e përdorin të gjithë furrtarët, shkruan masoncash.co.uk.

Me opsionet e ndryshme të majave që mund ta blini në vetëshërbime, kjo mund të jetë pak konfuze. Si rregull, përdorni:
▪ 1,4% të peshës së miellit që përdorni (për shembull,
▪ 14 g maja për 1 kg miell) për maja të menjëhershme
▪ 1% për majanë e thatë
▪ 2% për majanë e freskët.
Nëse përdorni maja të çastit, brumi duhet të dyfishohet në një orë, ndërsa nëse përdorni maja të thatë, brumi duhet të dyfishohet në masë për një orë e 20 minuta.
